Het Lauwersmeer is een meer op de grens van de provincies Groningen en Friesland. Het is op 23 mei 1969 ontstaan door het afsluiten van de Lauwerszee. De natuur in het Lauwersmeer is zo bijzonder dat het gebied is aangewezen als Nationaal Park.

Het doel

De voorgaande website voldeed niet meer aan de huidige wensen en behoeften van de Stuurgroep Lauwersmeer. Onze eerdere ervaring met de website voor het Nationaal Park De Biesbosch zorgde ervoor dat wij ook in het hoge(re) noorden in beeld kwamen. Het werd een mooie samenwerking.

De nieuwe website moest aan een aantal heldere voorwaarden voldoen. In eerste instantie gaat het hier om het informeren én enthousiasmeren van bezoekers. Daarnaast gaat het om het vergroten van het draagvlak voor het gehele Lauwersmeergebied. Zo ook een sterkere profilering van het Nationaal Park als ’topnatuur’ als onderdeel van het stelses van Nationale Parken in Nederland en van het Unesco Werelderfgoed Waddenzee.

De uitvoering

Een kickoff in Groningen met het hele projectteam vormde het startpunt van dit project. De uitkomsten hiervan werden vertaald naar een helder en overzichtelijk webdesign. Een informatieve website die potentiële bezoekers de belangrijke (toeristische) informatie over het Nationaal Park- en gebied geeft. Ook hier stond helder en snel navigeren centraal. Daarbij wordt er o.a. gebruik gemaakt van een overzichtskaart en activiteitenkalender. De tekstuele informatie wordt hierbij ondersteund met mooie beelden om een goed sfeerbeeld van het bijzondere gebied neer te zetten.

Een geslaagd project

Dit mede door de prettige en soepele samenwerking met het projectteam vanuit Provincie Groningen, Staatsbosbeheer en IVN.

Bekijk de website hier: www.np-lauwersmeer.nl

We komen graag in contact

We zijn graag jullie kornuiten in ontwerp, ontwikkeling, tekst en beeld. Behoefte aan een nieuwe website of aan scherpe (online) copy? Met al je vragen kun je bij ons terecht!

Contact opnemen